Halva sommaren har gått … men halva är kvar! :)

2024-07-04

Hej på Er!
Vågar jag ens nämna att halva sommaren har gått … alltså har vi halva kvar!
En stor förhoppning har vi om att ni som har en mc har hunnit lägga många mil under hjulen och att ni har fått en mängd skönhetsupplevelser att beskåda samt friska vindar med sommarens alla dofter som svävar förbi. Hoppas också att ni som har planerat ’den där resan’ har fått genomföra den. Vi övriga som av olika anledningar får ’titta på’ och längta ihjäl oss vet att den känslan är välkommen. Den känslan betyder en stark längtan efter den underbara tillvaron uppe på mc’n. Vi kommer igen! (Klicka på blå länken).

Vi inom distriktet har hunnit med en hel del sedan säsongsstart dels Avrostning på två orter 18 maj men även knixar både i varggropen som storbaneknix på MittSverigeBanan. Återkopplingen har varit mycket positiv från deltagarna som har kommit till våra kurser och kört mc. Vi uppfattar att detta är nyttiga kurser och behovet av vår kunskap är hög. De av oss som har bredd i vår mc körning och en positiv inställning till olika delar av vad mckörningen har att erbjuda som olika mc typer, vet att det är mycket givande för vår egna utveckling. Att köra på olika typer av underlag och träna mc körningen på olika hojar på olika underlag är mycket utbildande samt ger bredd och höjer vår egna beredskap och skapar ytterligare säkerhetsmarginaler. Vi inom distriktet känner oss stolta men också ödmjuka inför att vi får så fin feed-back på våra kurser. Vi har sagt det förut och vi säger det igen: ’ Vi älskar det här med att köra hoj’ och har insett hur betydelsefull träningen är för vår egna utveckling.

 

Således har SMC Västernorrland bockat av:  *Årets Avrostning ✔️*KNIXAR ✔️

Så fantastiskt roligt och intressant! 👍 Vi vill gärna få dela med oss av våra reflektioner!

Att få se MC förarna bli mjuka och smidiga, slappna av  och börjar ’lita på’ hojen och att de känner ’rätt’, lyfter blicken och ökar stabiliteten är något som gör att vi funktionärer blir varma och goa i kroppen och knoppen. Leendena sitter på plats och ögonen lyser! En njutning!

 

Att få erbjuda två Avrostningar – Kubbe och Timrå - med helt olika miljöer men med likvärdigt upplägg var mycket tillfredställande och visar på att ’komma i form’ inte kräver så mycket. Några timmar med funktionella ytor får de flesta att återgå till där de var senast de körde och kände sig bekväma och tillvanda. Vintervilan visar för de flesta att vi inte skött vår fysik så perfekt. Stelheten gör sig påmind, reaktionerna kommer senare. Märkligt nog så behövs inte många timmar för att återgå till något väl bekant! Avrostningen är ett effektivt sätt att återkomma i form, tro det eller ej! Att nyttja de ytor som finns tillgängliga för att köra olika övningar ger en möjlighet att få träning i vardags miljöer. Det fick vi göra i Timrå när vi körde avrostning på parkeringsplatser vid Timrå gymnasieskolan. Tack till rektorn för den möjligheten. Ytorna var perfekta för de olika delarna, krypkörning, balans, broms och till och med en sväng på grus och för de hugade blev det inne i skogsdungarna. Svettigt blev det men uppskattat av deltagarna som kom från olika håll i länet. De som hade längsta körsträckan var ett gäng från Sollefteå, tummen upp för er. 

Kubbe är en flygplats med rejäl landningsbana och ordentliga hangarer. Det blir enkelt att skapa stationer utefter denna långa breda landningsbana som ser ut som en rejäl motorväg. De olika stationerna inkluderade olika moment som grupperna byte mellan enligt en redan förbestämd plan. Varje grupp hade självklart sin egna instruktör och aspirant/resurs. Dessa följer och stöttar förarna. Försöker gemensamt komma fram till hur körningen skall bli säkrare och ge mera stabilitet och avslappning. Blicken är den gemensamma nämnaren för att lyckas!

Käk blev en given avslappning och ett välkommet energitillskott! Fixades av ÖMCC en SMC ansluten klubb. Gratis! Fantastiskt när vi inom SMC Västernorrland tänker på allt runt denna dag på olika ytor och med olika upplägg. Grymt Kul! 😀

 

Knixarna sker dels på Go-Kart banan Varggropen i Örnsköldsvik samt på STORBANA MittSverigeBanan strax söder om Härnösand utefter E4’an. Utmärkta körbanor för träning av det som helt klart blir applicerbart i trafiken med betydligt högre uppmärksamhetsnivå då blicken är det som är det mest väsentliga att få träna på och använda sig av samt uppfatta hur viktig den är för hela körningen. Konceptet bygger helt på de av SMC anordnade utbildningstillfällena som leder till certifieringen av instruktörer. Ett gediget och professionellt sammansatt koncept som är väl beprövat samt uppgraderas och utvecklas över tid. En process som är levande och tar avstamp i det som behöver uppmärksammas vad gäller att skapa trafiksäkerhet för alla i trafiken med mc’n i fokus för förarens högsta säkerhet.

 

SMC anser också att funktionärerna skall få sin del av kakan vad gäller att få köra mc och utveckla sina egna egenskaper. Därför erbjuder vi en Funktionärs- em/kväll för egen träning och naturligtvis gratis för dem som dessutom ställer upp att vara funktionär på kurser vid samma helg. Något som brukar vara mycket uppskattat och anmälningsmöjligheten ligger ute för varje funktionär som känner att detta skulle passa. Välkommen att anmäla dig!

 

Ett längre inlägg men ett viktigt för oss att få meddela oss! Vi ser fram emot att ni alla kommer till våra kurser och låter oss få utvecklas tillsammans med Er! Välkomna!